Wat is een tabakoloog?

Een tabakoloog is een hulpverlener die een extra opleiding ’tabakologie en rookstopbegeleiding’ gevolgd heeft van 1 jaar. Een tabakoloog begeleidt jou op een deskundige manier tijdens het rookstopproces. Deze werkt samen met jou aan een rookstopplan op maat en begeleidt je in alle facetten daarbij. Een tabakoloog zal je nooit onder druk zetten om te stoppen met roken, maar gidst je als het ware doorheen de wereld van roken en rookstop waarbij je uiteindelijk zelf een weloverwogen beslissing kan maken. 

Waarom zou je bij een tabakoloog in begeleiding gaan? 

De grootste kans op succesvol stoppen met roken is wanneer je in begeleiding gaat bij een tabakoloog én rookstopmedicatie gebruikt. 

Begeleiding door een erkend tabakoloog wordt gedeeltelijk terugbetaald voor maximum 4 uur per kalenderjaar. Ook wordt sommige rookstopmedicatie gedeeltelijk terugbetaald als je in begeleiding bent bij een tabakoloog. Meer informatie hierover kan je terugvinden op volgende website: https://rookstop.vrgt.be/wat-een-tabakoloog/terugbetaling. Je kan op de website van het VRGT meer terugvinden over alles rond rookstop. Ook op http://www.tabakstop.be vind je informatie terug rond roken en rookstop.

Wat kan Gezondheid & Groei je bieden?

Wanneer je wil stoppen met roken, kan je bij mij terecht voor begeleiding. Je bent ook welkom als je overweegt om te stoppen met roken, maar het allemaal nog niet zo goed weet. Ook een louter informatieve consultatie is mogelijk. 

Ik ben erkend tabakoloog en heb jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen rond rookstop als arts. Als arts-tabakoloog kan ik je ook begeleiden bij rookstophulpmiddelen zoals nicotine-substitutie en medicatie.